Mobirise

Algemene informatie

Groepstherapie


Groepstherapie is een vorm van psychotherapie. Het is in principe geschikt voor iedereen die tegen psychosociale problemen aanloopt, ongeacht of die problemen in het verleden liggen of zich in het heden afspelen.


De psychotherapiegroep is een uitstekend middel om problemen aan te pakken die te maken hebben met de communicatie met anderen, problemen met betrekking tot het zelfbeeld, het versterken van de autonomie en het zelfvertrouwen, het onderzoeken van verlangens en mentale blokkades en het verwerken van pijnlijke ervaringen uit het verleden.


In een groep, die uit maximaal 8 leden bestaat, kan men leren hoe anderen bepaalde problemen oplossen. Men kan feedback krijgen over eigen gedrag en gedachten. Er wordt steun en begrip gegeven bij negatieve belevingen en men krijgt de gelegenheid om te experimenteren met nieuwe gedragsvormen. De groep wordt geleid door twee van onze therapeuten. Na een intakegesprek met de therapeuten wordt beoordeeld of groepstherapie de meest geschikte therapievorm voor iemand is.


In het begin ervaart men meestal moeite om een plek in de groep te vinden. Het heeft in de regel wat tijd nodig voordat men gewend is aan het groepsproces. Vandaar dat geadviseerd wordt om minimaal 3 maanden aan de groep deel te nemen. Het is niet gebruikelijk om naast deelname aan groepstherapie een andere therapievorm te volgen.


De groep vindt wekelijks plaats op vrijdag van 17.30 tot 19.00 uur aan de Europalaan 71 te Alphen aan den Rijn.  Bij voldoende animo zal in augustus een 2e groep starten op dinsdag van 08.30 uur tot 10.00 uur.


Bij interesse kan een afspraak gemaakt worden bij het secretariaat van SPA.Algemene informatie